Duurzaam

WAT IS DUURZAAM?

Wikipedia omschrijft het als:
De term die gebruikt wordt voor alle acties die erop gericht zijn de negatieve gevolgen van het handelen van de mens op zijn omgeving te minimaliseren.
Duurzaamheid is ook de omschrijving voor de levensduur van een product.

Duurzaamheid en Voskuilen kozijntechniek
Voor ons houdt dit in dat we kritisch kijken naar het gebruik van bedrijfsmiddelen, zuinig omgaan met energie, onze inkoop gericht is op duurzaam geproduceerd hout en plaatmateriaal en onze producten bijdragen aan energiebesparing door luchtdicht te bouwen en hoogwaardig isolerende materialen.

Duurzaam hout
Hout is de enige grondstof die door zijn groei op een positieve bijdraagt aan de Co2 reductie.
Duurzaam bosbeheer is daarom van nu en de toekomst. Daar is iedereen het over eens. Niet voor niets worden de bossen de longen van de aarde genoemd. Door te kiezen voor duurzaam bosbeheer, wordt grootschalige vernietiging van bossen een halt toegeroepen. 

Energiezuing glas
Door (ongeïsoleerd) enkel glas gaat niet alleen veel warmte verloren, het voelt ook onbehaaglijk aan.De koude lucht die uw woning binnenkomt valt namelijk omlaag (koudeval) en zorgt voor een vervelende tocht wanneer u naast het raam zit. Er bestaan vele soorten isolerend glas; normaal dubbel glas, HR+ of HR++ glas en inmiddels zelfs driedubbel HR+++ glas.
HR++ beglazing is beter isolerend dan normaal dubbel glas door een flinterdun laagje metaaloxide in de spouw op één of meerdere bladen van de ruiten. Deze laag reflecteert warmte terug de woning in. Daarnaast is de spouw gevuld met een onschadelijk edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. De meerprijs ten opzichte van normaal dubbelglas is tegenwoordig dusdanig laag, dat keuze voor HR-glas altijd snel wordt terugverdiend.

Luchtdichtheid
Al is uw woning nog zo goed geïsoleerd ,wanneer er een luchtlek is zal de warmte snel door dit lek verdwijnen. Een eenvoudige tochtstrip zoals veel gebruikt is volstaat tegenwoordig niet meer omdat met name in de hoeken de rubber dichting niet doorloopt. In de KOMO gecertificeerde kozijnen die tegenwoordig gemaakt worden zit altijd een rondom sluitend rubber profiel en zijn alle scharnieren en sloten nastelbaar om een goede luchtdichtheid blijvend te garanderen.
In aan- of nieuwbouw is het belangrijk om de aansluiting van de spouwlat op het metselwerk luchtdicht af te plakken alvorens de isolatie in de spouw aangebracht wordt.

Levensduur
De levensduur van kozijnen wordt bepaald door de juiste keuze van materialen en afwerking.
Er kan gekozen worden voor een grondverf waarna de klant zelf schildert tot een volledig beglaasd en afgelakt kozijn waarbij de klant volledig ontzorgd wordt.
Voskuilen kozijntechniek is SIKKENS LONGLIFE partner waarbij het mogelijk is om gegarandeerd 10 jaar niet te hoeven schilderen met alleen een tweejaarlijkse reinigingsbeurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


VOSKUILEN KOZIJNEN
Mercuriusweg 14
2741 TA Waddinxveen
T +31[0]182– 63 61 20
F +31[0]182– 63 58 24
E info@voskuilenkozijnen.nl

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Uitsluitend op afspraak